27 en 28 juni, Bernheze – Ponlop Tsangpa Tendzin – Een introductie in Dzogchen

Ponlop Tsangpa Tendzin geeft les over Dzogchen. Dzogchen is het belangrijkste van de  negen yana-systemen (voertuig, pad, weg, instructie) binnen Bön. De naam is een samenvoeging van Dzogpa Chenpo (Grote Perfectie).

De opvatting in Dzogchen is dat Verlichting niet buiten een persoon zelf gezocht hoeft te worden, maar onmiddellijk aanwezig kan zijn in de pure, oorspronkelijke natuur van de geest, het bewustzijn.

In Dzogchen gaat het om simpele, heldere en directe instructies waarmee de oorspronkelijke staat van geest direct ervaren kan worden. Onze oorspronkelijke natuur is als de blauwe hemel: onbegrensd en altijd aanwezig. Oók als wolken het zicht daarop ontnemen: wolken van emoties, oordelen en concepten, de heldere ruimte blijft, ieder moment. Door Dzogchen-meditatie kun je je van deze oorspronkelijke natuur bewust worden.

Tijden:
zaterdag 27 juni: we beginnen om 10.00 uur en om 14.00 uur
zondag 28 juni: we beginnen om 10.00 uur en om 14.00 uur

Locatie:
De Wisboom 7, 5384 HD Heesch (afhankelijk van het aantal aanmeldingen kan uitgeweken worden naar de Kloosterkapel, Kerkstraat 8 in Vorstenbosch).

Meenemen: je eigen lunch. Wij zorgen voor koffie en thee. Dikke sokken of sloffen en je meditatiekussen. Voor mensen die liever op een stoel zitten, zijn stoelen aanwezig.

Prijs:
per dagdeel €25,-. Voor het gehele weekend: €90,-

Inlichtingen en opgave:
06 – 11113111/marthadaams@gmail.com
Opgave tot uiterlijk 10 juni